thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Sat Oct 25, 2014 3:45 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cloning Replacement SSD
PostPosted: Tue Mar 20, 2012 7:45 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 29, 2011 3:09 am
Posts: 42
Location: Port Jefferson, NY
Good evening,

I am going to replace the stock Intel 160GB SSD in my W520 with a 256GB Samsung 830 SSD using Acronis Home Image 2012. Just wondering if anybody had any ThinkPad specific tips or issues using Acronis s/w or the Samsung 830? Thanks in advance.

Sent from my ADR6400L using Tapatalk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2012 7:38 pm 
Offline
Contributing Member
Contributing Member

Joined: Sat Oct 13, 2007 9:47 pm
Posts: 528
Location: Pullman, WA
Acronis should manage everything just perfectly.

_________________
7mm SSD list
Guide to fixing T4x GPU problems via reflow

Current: T420s
Former: X301, X61t, T40


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 21, 2012 8:07 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 29, 2011 3:09 am
Posts: 42
Location: Port Jefferson, NY
visionviper wrote:
Acronis should manage everything just perfectly.


Thank you for the reply. The 830 arrived yesterday. Take care.

Sent from my ADR6400L using Tapatalk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Mar 23, 2012 5:38 am 
Offline

Joined: Mon Aug 29, 2011 3:09 am
Posts: 42
Location: Port Jefferson, NY
Well, the 830 is now successfully installed in the W520. Didn't actually clone the disk, (That appeared to assign a different drive letter.) I restored the latest Acronis backup instead. Drive is working just fine and appears to pass all tests. (Lenovo, Si Sandra, Samsung Magician, etc.)

The over-provisioning thing along with its unallocated space kind of weirded me out but a little online research appears to show it as normal. Thanks again.

Sent from my ADR6400L using Tapatalk


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group