thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Thu Apr 24, 2014 2:06 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: T30 Audio Problem
PostPosted: Sun Dec 18, 2011 5:56 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 18, 2011 5:39 pm
Posts: 2
Location: Claremont, Ont, Canada
First I want to say thanks to everyone on here who has contributed to curing my t30 problems in the past.

I do however have a new problem. I have two t30's that have no audio at all.
I worked one day and the next there was no audio hardware in device manager.
Have reinstalled windows a few times since but always came up with nothing. It seems not to be a software issue.

If anyone has schematic of what's what on the mobo so I can check for bad solder joints and fuses.

Anyone have any other ideas?

Thanks in advance.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T30 Audio Problem
PostPosted: Mon Dec 26, 2011 4:01 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 24, 2011 8:41 am
Posts: 38
Location: Reading, England
Hi there,

I have been working on a T23 with features that suddenly stopped working, i suggest trying a Linux Live CD and see if audio works within Linux, if not then its likely a hardware related issue.

I'm sure members of this forum will respond with detailed information to help you resolve your issue but if you wanted a quick fix, you could try a USB audio adapter which can be had for £3 from eBay.

_________________
390 R.I.P. 14"
390E 2626-C0G 13.3" 98
390X 2626-F0G 12.1" 98
X20 2662-38G 12.1" 98 RIP
T23 2647-4MG 14" 2K
T40 2373-KG9 14" XP Pro
2x = T41 2373-SG1 14" XP Pro
T42 2373-4TG 14" and 15" XP Pro
T42p/43 2668 15" XP Pro
X61 Tablet 7762-CTO Vista Buss


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T30 Audio Problem
PostPosted: Sat Dec 31, 2011 2:38 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 18, 2011 5:39 pm
Posts: 2
Location: Claremont, Ont, Canada
Thanks ichhabegedroppen

I have to agree with you that it is most likely a hardware issue as I have tried everything I can think of on the software end; including Linux but with no joy. I have also been using a usb audio dongle which works perfectly, further adding to the conclusion that it is something hardware related like a fuse or something.

I have not found anyone else on the net that has posted this same issue so I'm hoping that I can solve this and post a answer.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group