thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Fri Aug 01, 2014 4:52 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 10:05 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun Oct 07, 2007 7:41 pm
Posts: 713
Location: Southern California
Hey all, I gave my girlfriend an external monitor recently and she has a ThinkPad T60 (2008-VEP). Although the monitor has HDMI and DVI, besides VGA, the T60 only has VGA, so I hooked it up that way.

The problem is not getting the video signal over to the monitor. It's the aspect ratio that I can't get it to work. The T60's native res. is 1400x1050 (4:3 aspect ratio), and the monitor's is 1920x1080 (16:9). The video adapter inside that T60 is the ATI Radeon X1400 w/ 128MB of dedicated graphics memory. I can't seem to get it right. The picture is always stretched.

I think it's a driver issue, but Windows 7 (32-bit), which is installed on her T60, says there is no better driver that "it knows of". Am I correct in my assumptions so far? Will the X1400 video card drive the 1080p display? Do I need to install the ATI Catalyst Control Center in order to get this to work correctly?

Thanks a ton! It's always great to come back here to visit. :-)

_________________
15-inch Core 2 Duo ThinkPad T60p | Ivy-Bridge (Late-2012) Mac mini w/ quad Core i7-3615QM 2.3GHz, 16GB DDR3-1600MHz RAM, 240GB+180GB Intel 520 Series SATA III SSD's, 5x3TB Drobo 5D


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 11:45 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Posts: 12324
Location: Albrightsville, Pennsylvania
Try Vista driver from Lenovo's site. It should work.

_________________
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your friendly retired FlexView farmer)

Collecting SSDI: A31p, T42p

Abused daily: T43pSF, T60, T61, R60F, R500F

For sale: T40, T41, T43p SATA


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group