thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
  Support the forum, shop at newmodeus.com
Our oldest longest advertiser of parts for ThinkPads
Goodbye Lorita, wherever you've gone..

If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Wed May 27, 2015 11:01 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 8:26 am 
Offline

Joined: Thu Mar 29, 2012 8:20 am
Posts: 2
Location: Boston, Massachusetts
My T61p suffered from the dead Nvidia GPU issue, which hit me about 3 months ago. I ordered a used replacement motherboard online and installed it yesterday. I can't tell if the motherboard was DOA or if I possibly did something wrong while installing it... when I hit the power button, the fan starts for a short time (about 1 second) and the LEDs all turn on, but then the fan shuts off and all of the LEDs but the 'Z' one and the battery/plugged in ones shut off. The screen never turns on. If I try and boot with the memory pulled, it beeps 8 times, which I suspect is the expected behavior, but I can't get any further than the 1 second fan spin up when I put the memory back in.

I kind of suspect I'm in a worse situation than I was with the dead GPU. Anybody have any ideas?


Top
   
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 8:23 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Posts: 13724
Location: Albrightsville, Pennsylvania
Welcome to the forum!

Return the board to the seller and call it a day.

If you're unsure about the board swap process questions are welcomed around here on any and every aspect of it.

Good luck.

_________________
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your grouchy retired FlexView farmer)

Glorified typewriters collecting SSDI on The FlexView Farm: A31p, T42p, T43p

Abused daily: T50

Slaves of my wife and kids: R500F, R60F, T60


Top
   
PostPosted: Thu Mar 29, 2012 9:41 pm 
Offline

Joined: Thu Mar 29, 2012 8:20 am
Posts: 2
Location: Boston, Massachusetts
Figured as much. Thanks.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited