thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Sat Apr 19, 2014 8:20 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: T60p big issues
PostPosted: Thu Jul 14, 2011 6:10 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 30, 2007 12:19 am
Posts: 30
Location: Sydney, Australia
Hello guys,

Got a T60p back in 2007. A couple of month ago battery went dead. Now laptop doesn't start at all.

Symptoms description:
When I plug in the power, the power supply LED (the plug) comes on, when I push power button, it goes off (the power supply LED) and doesn't do anything else. Repeat the power plug in the same thing happens. The fan doesn't spin, no beeps, no lights, nothing. The power ON LED doesn't come on, LCD doesn't flash.
A couple of times it did the same, but somehow it started and worked ok for the rest of the day.

I thought that it's power button itself, replaced keyboard with new one, the same story.
Dissasembled the thing, a small part of the thermal pad on the GPU remained on the GPU.

The fan was rattling, but being cold I took some time before cleaning it.

Any advices please?

Thank you in advance,
Vali.

The machine is the first one in my signature.

_________________
T60p 2007-8JG / 14.1" SXGA+ / T7600 2.33 Ghz Core 2 Duo / 2GB RAM / FireGL 5250 256MB / 200GB @ 7200RPM / FPR / XP Pro
R51 2887-AVG / 15.0" XGA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Thu Jul 14, 2011 11:04 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Posts: 12023
Location: Albrightsville, Pennsylvania
Remove the battery, hard and media drives and RAM.

Power up with adapter only.

Does the machine beep?

_________________
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your friendly retired FlexView farmer)

Collecting SSDI: A31p, T42p, T43p

Abused daily: T43pSF, T60, R60F, R500F

For sale: T61, T61p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Thu Jul 14, 2011 11:19 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 30, 2007 12:19 am
Posts: 30
Location: Sydney, Australia
I have stripped the machine completely.
It's just the motherboard, the LCD and the keyboard connected toghether.
Nothing changed... I took the fan and RAM off too. I just wanted to get some "output".
What can it be?
I really love this machine.
I want to make run again.

Regards,
Vali.

_________________
T60p 2007-8JG / 14.1" SXGA+ / T7600 2.33 Ghz Core 2 Duo / 2GB RAM / FireGL 5250 256MB / 200GB @ 7200RPM / FPR / XP Pro
R51 2887-AVG / 15.0" XGA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Thu Jul 14, 2011 11:23 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Posts: 12023
Location: Albrightsville, Pennsylvania
My guess is that you'll need a replacement board.

If the planar doesn't beep with RAM removed, it's likely as good as dead.

One last thing I'd try before ditching the board would be a different CPU.

Good luck.

_________________
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your friendly retired FlexView farmer)

Collecting SSDI: A31p, T42p, T43p

Abused daily: T43pSF, T60, R60F, R500F

For sale: T61, T61p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Fri Jul 15, 2011 5:22 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Unplug the AC and battery and go through a "reset" sequence

Press the power button 10 times at 1 second interval, then press and hold the power button for 30 seconds.

Replace the battery and then plug in the AC.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Tue Jul 19, 2011 6:24 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 30, 2007 12:19 am
Posts: 30
Location: Sydney, Australia
I've done the reset sequence, no result.

There are 2 things that need to be clarified:
- Power brick check, to ensure it's ok;
- CPU check to isolate what is the problem, CPU or planar.

The CPU check is the hardest part, there are few C2D laptops nowadays and to spend well in excess of $100 for a planar, only to find out that the CPU is the culprit, is a bit over budget for now.

Thank you very much for your support,
Vali.

BTW, my location is now Sydney, NSW, Australia.

_________________
T60p 2007-8JG / 14.1" SXGA+ / T7600 2.33 Ghz Core 2 Duo / 2GB RAM / FireGL 5250 256MB / 200GB @ 7200RPM / FPR / XP Pro
R51 2887-AVG / 15.0" XGA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Tue Jul 19, 2011 6:42 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Posts: 12023
Location: Albrightsville, Pennsylvania
You can test that board with a simple Core Duo, such as T2300/2400/2500/2600/2700 - it doesn't have to be C2D.

Good luck.

_________________
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your friendly retired FlexView farmer)

Collecting SSDI: A31p, T42p, T43p

Abused daily: T43pSF, T60, R60F, R500F

For sale: T61, T61p


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Wed Jul 20, 2011 6:06 am 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 12910
Location: Mt. Cobb, PA USA
Or even cheaper: the Core Solo T1300 (Intel SL8VY).

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Thu May 24, 2012 8:34 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 30, 2007 12:19 am
Posts: 30
Location: Sydney, Australia
Got a new motherboard installed.
It's the older model with ATI Fire GL 5200 instead of 5250, that used to be shipped with Core Duo (T2XX). My CPU is T7600, it boots fine first time, after all capacitors empty and afterwards it won't boot. When I poke into the BIOS it recognizes the CPU but frequency is displayed as "???".
Bios is ver 1.1.

Now what can I do?

Thank you very much for any suggestion.

Regards,
Vali.

_________________
T60p 2007-8JG / 14.1" SXGA+ / T7600 2.33 Ghz Core 2 Duo / 2GB RAM / FireGL 5250 256MB / 200GB @ 7200RPM / FPR / XP Pro
R51 2887-AVG / 15.0" XGA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: T60p big issues
PostPosted: Thu May 24, 2012 8:44 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Mon Jul 23, 2007 4:04 pm
Posts: 113
Location: Woodstock, NY
Update the bios to 2.27. At 2.12 support for core 2 duo was added.

_________________
Thinkpad 600X 2645-4EU 500 MHz, 576MB; (2 units)
ThinkPad T60 1951-43U (with many upgrades)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group