thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
  Support the forum, shop at newmodeus.com
Our oldest longest advertiser of parts for ThinkPads
Goodbye Lorita, wherever you've gone..

If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Thu May 28, 2015 12:59 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Apr 19, 2012 9:33 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 26, 2012 4:51 am
Posts: 11
Hi, I got a x40 laptop from a friend, I was getting it for my grandmother due to it's robustness and light weight, but I started having a problem a few days after using it, the backlight would go out on it's on and the longer it was allowed the run the quicker it would turn off, so I ordered a replacement, it worked fine for about a day then started doing the same thing, I then noticed after trying to use the USB ports that they didn't work, so I ordered a replacement MB cheap off ebay too, hoping this would fix both problems I was having, it only fixed one, I'm still having the backlight issue but now all the LED status lights won't work, on either inverter board I have, what is going on??? Do I need to replace the whole screen? Any advice would be appreciated.


Top
   
PostPosted: Thu Apr 19, 2012 10:25 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 26, 2012 4:51 am
Posts: 11
Ok, apparently it's the MB, I swapped it out for the old MB with the defective USB ports and the status lights work. This is really driving me bonkers cause the backlight keeps going out with both inverters, did I just happend to have bad luck and got two bad inverters or is the screen really the culprit?


Top
   
PostPosted: Fri Apr 20, 2012 2:30 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun Feb 10, 2008 7:17 am
Posts: 771
Location: Tartu, Estonia
Check the fuses near the LCD connector.

_________________
X61s:L7500,4GB,128GB SSD,IPS
X32s:PM 758 LV CPU mod,2GB,64GB microSATA SSD,COM mod,IPS
701c,240,380,X60s,560X,570E,600/E,T20,T21,T30,TR451,T42p
Past:560/E/Z,600E,R30,T21,T23,T30,T40,TR451,T40p,T41,T41p,T42,T42p,T43,X20,X22,X23,X24,X31,X40,X41,X60/T,X61/s,X201,T60,T60p,T61,T400,T601p


Top
   
PostPosted: Fri Apr 20, 2012 5:47 am 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 14289
Location: Mt. Cobb, PA USA
A bad or broken CCFL will show the same symptoms: work for a while, then when the CCFL heats up, it will conk out.
Either replace the CCFL, or the LCD (or the whole lid).

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for 15" T60/R60/R61 Frankenpads
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
   
PostPosted: Fri Apr 20, 2012 5:50 am 
Offline

Joined: Mon Mar 26, 2012 4:51 am
Posts: 11
Thanks, I assume when you say check the fuses near the LCD connector you're talking about the LCD connector at the MB? l guess those going out cause the status LEDs to not light up?


Top
   
PostPosted: Fri Apr 20, 2012 7:18 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun Feb 10, 2008 7:17 am
Posts: 771
Location: Tartu, Estonia
Digitalhorizons wrote:
Thanks, I assume when you say check the fuses near the LCD connector you're talking about the LCD connector at the MB? l guess those going out cause the status LEDs to not light up?



Yes, the LCD connector on the MB.

_________________
X61s:L7500,4GB,128GB SSD,IPS
X32s:PM 758 LV CPU mod,2GB,64GB microSATA SSD,COM mod,IPS
701c,240,380,X60s,560X,570E,600/E,T20,T21,T30,TR451,T42p
Past:560/E/Z,600E,R30,T21,T23,T30,T40,TR451,T40p,T41,T41p,T42,T42p,T43,X20,X22,X23,X24,X31,X40,X41,X60/T,X61/s,X201,T60,T60p,T61,T400,T601p


Top
   
PostPosted: Sat Apr 21, 2012 10:19 am 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Tue Jan 22, 2008 8:29 pm
Posts: 2908
Location: San Jose, CA
If the B/L turns on at all, it won't be the fuse. Like RBS said, it'll be the CCFL.

_________________
T60p 2623-DDU/UXGA IPS/ATI V5200
T60 2623-DCU/SXGA+ IPS/ATI X1400
T43p 2668-H8U/UXGA IPS/ATI V3200
R50p 1832-NU1/UXGA IPS/ATI FireGL T2
X61t 7762-B6U dual touch IPS/64GB SSD
X32 2673-BU6/32GB SSD
755CDV 9545-GBK Transmissive Projection LCD


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited