thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Mon Sep 22, 2014 5:20 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: OSX on a Thinkpad T400?
PostPosted: Fri Mar 30, 2012 5:03 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 16, 2009 1:47 pm
Posts: 14
Location: Toronto, ON, CA
Has anyone been successful at installing OSX on a T400 if show what version did you use?

I tired both the iATKOS L1 and L2 DVDs and both load but don't get past the apple screen with the spinning thingy.

Thanks
A.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 4:09 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Sun Sep 14, 2008 5:08 pm
Posts: 255
Location: Los Angeles, CA
You may have better luck with installation of 10.6 using multibeast with retail 10.6.

checkout http://wiki.osx86project.org/wiki/index ... /Portables and see notes regarding T400.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 02, 2012 4:33 pm 
Offline

Joined: Mon Mar 16, 2009 1:47 pm
Posts: 14
Location: Toronto, ON, CA
sanjuro wrote:
You may have better luck with installation of 10.6 using multibeast with retail 10.6.

checkout http://wiki.osx86project.org/wiki/index ... /Portables and see notes regarding T400.


Yeah I have 10.6.8 running on it already but I would really love to see Lion running on it. I wish there were other installs other than iATKOS available I could try.

:(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 12:01 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Sun Sep 14, 2008 5:08 pm
Posts: 255
Location: Los Angeles, CA
You can try multibeast from tonymac which supports 10.7


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 5:31 am 
Offline

Joined: Mon Mar 16, 2009 1:47 pm
Posts: 14
Location: Toronto, ON, CA
sanjuro wrote:
You can try multibeast from tonymac which supports 10.7


Whats multibeast?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Apr 03, 2012 4:47 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Sun Sep 14, 2008 5:08 pm
Posts: 255
Location: Los Angeles, CA
SmoothRunnings wrote:
Whats multibeast?

It is a boot installer package for osx developed by tonymac. much easier than using usb boot drive.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 25, 2012 12:51 am 
Offline

Joined: Tue Sep 25, 2012 12:46 am
Posts: 3
Location: Madrid, Spain
Someone has nes over Lion or ML?
I have installed iATkosL2, buy graphics card just 1024 ...

Also trying with tonymacs Lion, but still installing ....

_________________
T60p 10.6.8 installing .... just 1024
T400 10.7.4 installing .... just 1024
T410 10.8.2 Installed .... all perfect!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 25, 2012 4:18 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 08, 2012 1:01 pm
Posts: 5
Location: Glasgow, Scotland
SmoothRunnings wrote:
Has anyone been successful at installing OSX on a T400 if show what version did you use?

I tired both the iATKOS L1 and L2 DVDs and both load but don't get past the apple screen with the spinning thingy.

Thanks
A.



I have managed to install it on mine and have provided a guide on this site. You mention you could not get past the screen with the spinning thingy. Did you have your BIOS set to ACHI ?

As of this moment I now have Mountain Lion installed on my Thinkpad T400, everything working apart from Photo booth and FaceTime. This time I used myHack. It went really smooth. You can also use myHack for Lion. It is very straight forward if you read the guide provided on the site where myHack is located.



All the best!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 26, 2012 3:56 am 
Offline

Joined: Sat Sep 08, 2012 1:01 pm
Posts: 5
Location: Glasgow, Scotland
SmoothRunnings wrote:
Has anyone been successful at installing OSX on a T400 if show what version did you use?

I tired both the iATKOS L1 and L2 DVDs and both load but don't get past the apple screen with the spinning thingy.

Thanks
A.


Try booting in verbose mode and see what is causing the problem. use -v option.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 09, 2012 11:00 am 
Offline

Joined: Tue Sep 25, 2012 12:46 am
Posts: 3
Location: Madrid, Spain
Hello glasgood!!

What graphic card do you have?

glasgood wrote:
I have managed to install it on mine and have provided a guide on this site. You mention you could not get past the screen with the spinning thingy. Did you have your BIOS set to ACHI ?

As of this moment I now have Mountain Lion installed on my Thinkpad T400, everything working apart from Photo booth and FaceTime. This time I used myHack. It went really smooth. You can also use myHack for Lion. It is very straight forward if you read the guide provided on the site where myHack is located.



All the best!

_________________
T60p 10.6.8 installing .... just 1024
T400 10.7.4 installing .... just 1024
T410 10.8.2 Installed .... all perfect!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 18, 2012 3:10 am 
Offline

Joined: Sat Sep 08, 2012 1:01 pm
Posts: 5
Location: Glasgow, Scotland
It is the Intel x4500MHD ( Not the best )


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 18, 2012 3:20 am 
Offline

Joined: Sat Sep 08, 2012 1:01 pm
Posts: 5
Location: Glasgow, Scotland
SmoothRunnings wrote:
Has anyone been successful at installing OSX on a T400 if show what version did you use?

I tired both the iATKOS L1 and L2 DVDs and both load but don't get past the apple screen with the spinning thingy.

Thanks
A.



Here is the PDF iATKOS OSX Lion guide for the Thinkpad T400.

https://docs.google.com/file/d/0B6sti2BWygODeE9sdFF4bVoxbGc/edit


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 22, 2013 8:35 am 
Offline

Joined: Fri Nov 22, 2013 3:20 am
Posts: 1
Location: Pszczyna, Poland
glasgood wrote:
SmoothRunnings wrote:
Has anyone been successful at installing OSX on a T400 if show what version did you use?

I tired both the iATKOS L1 and L2 DVDs and both load but don't get past the apple screen with the spinning thingy.

Thanks
A.



Here is the PDF iATKOS OSX Lion guide for the Thinkpad T400.

https://docs.google.com/file/d/0B6sti2BWygODeE9sdFF4bVoxbGc/edit

can you reupload gma4500 drivers? link is bronken in your guide


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group