thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Fri Oct 24, 2014 9:39 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 2:46 am 
Offline

Joined: Wed Dec 14, 2011 12:26 pm
Posts: 4
Location: San Francisco, CA
Hi,
My Thinkpad X301 just recently give me a problem. One day when I turn it on, I can see the wash out display on the boot up screen, mostly on the left side.
It boots up very slow and once in the Windows desktop, the left side of the display will be almost not viewable and if I try to adjust display resolution or adjust color depth - it will then become better in the sense that all the blurry wash out is gone but the left side of display still show grainy image. Anyone has such problem? LCD display or video card? I do not have external monitor to test it out.

It is just out of warranty early Feb12, so it is very frustrating that this happen now. All your suggestions are appreciated.

* The Bios screen will also affected with this wash out burn like display on the left side
Image

*On the left side is not viewable but the right side look fine
http://i.minus.com/jnegeiu6ubIMJ.JPG

* Few screen refresh will make it a little better
http://i.minus.com/jM93vXrNJseU2.JPG

*This will be the best it can get after several screen refresh attempts
http://i.minus.com/jbjP2jUMQ1x3Mp.JPG

*Still the display look grainy on the left compare to the right side
http://i.minus.com/jgoYGlM6OtT2b.JPG

*Some area on the left will show like white dots
http://i.minus.com/jbasEON7SV5Snp.JPG


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Mar 03, 2012 7:33 am 
Offline
**SENIOR** Member
**SENIOR** Member

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:41 am
Posts: 1739
Location: Long Island New York
In my opinion it looks to be the LCD.

Brad

_________________
Long Island New York
T43p 2669-Q1U, A22p's UTU A21p HXU
Transnote, 770's 8AU, 600, 701CS, 755CD


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Mar 04, 2012 9:36 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun Oct 11, 2009 10:31 pm
Posts: 583
Location: Melbourne, Australia
Do you have this issue with the external LCD?

_________________
Current ThinkPad: T430u, T430s, X1 Carbon, X1, X230t, X220t, X230, X220, X201t, W520, W701ds, T500, T420 and many more


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group