thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Sun Oct 26, 2014 4:28 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jan 30, 2012 12:58 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 05, 2012 6:52 pm
Posts: 12
Location: Pensacola, Florida
Hello everyone, I have a refurb T400 with a 90 day warranty. I'm having a couple issues with the laptop.
The screen has this bizare interlacing distorition going on when that happens after a little usage.

See..... http://i41.tinypic.com/vywrww.jpg

I updated the driver with the latest one from the lenovo site and it had no affect.
The issue happens with or without aero on.


I am also having 2 other issues.

1. The trackpoint nub randomly decides to go veering off even when my arms are completely off the laptop,
and sometimes It will start when I'm using it and I'll have to fight it to get to where I'm trying to point.
Any suggestions?

2. The sd card slot that is in one of the express card slots shows up in device manager but does nothing when an sd card is inserted,
LED doesn't light up and nothing happens in windows. I updated the driver from the lenovo site. any suggestions?


The nearest service center is quite a drive away. About an hour and though a town that is a notorious speed trap
and I drive a red sports car so I'd rather avoid the trip if possible.

Admin Message: Please read the Rules of the Road here about in-line image size limits!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 31, 2012 9:00 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Mon Dec 12, 2011 9:00 am
Posts: 598
Location: United States
Is it still within the time period to get an exchange?

The trackpoint problem can probably solved with replacing the keyboard.

Test the expresscard SD reader on another computer to confirm that it isn't defective. Also, check that it is capable of handling SDHC cards.

The video issue is the most troubling. I do not see whatever it is you are seeing in this picture that you posted, which would lead me to believe that the problem is in the LCD panel itself.

You may need to learn how to control your driving speed a little better and make it to the service center. To avoid getting a laptop repaired under warranty because you fear police may clock your speed is kind of silly to me. Just use cruise control.

_________________
jayton4
Current models/upgrades:
R400 7439W1K- 8GB, Momentus XT 500GB, Intel 5300 WiFi
T410 2518X01- 8GB, Corsair Force GT 120GB
T410s 2901A3U- 8GB, Intel 6300 WiFi
T420s 4174PPU- 16GB, Intel 520-series 7mm 180GB & Crucial m4 mSATA 256GB, Intel 6300 WiFi
and a few classics in storage


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 31, 2012 12:14 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 05, 2012 6:52 pm
Posts: 12
Location: Pensacola, Florida
Check the top of the screen shot, I thought it was the lcd until I took a screen shot and it showed up there.
The sd reader is screwed into the slot and I don't have another thinkpad to test it on.

I'd rather not go though an exchange with newegg because their return shipping is horribly slow and there is no guarantee that the model I get back will be as nice as the one I have currently.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 31, 2012 1:39 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Mon Dec 12, 2011 9:00 am
Posts: 598
Location: United States
Ok, I see it now. I would try to determine if it is a software/driver issue or if it is a hardware issue.

To rule out a software/driver problem, try doing a factory system restore or boot to a Ubuntu live cd and see if the problem still exists.

It could be a bad LCD cable or the screen.


That is interesting, I have not ever seen an expresscard slot or card that was secured with a screw.

_________________
jayton4
Current models/upgrades:
R400 7439W1K- 8GB, Momentus XT 500GB, Intel 5300 WiFi
T410 2518X01- 8GB, Corsair Force GT 120GB
T410s 2901A3U- 8GB, Intel 6300 WiFi
T420s 4174PPU- 16GB, Intel 520-series 7mm 180GB & Crucial m4 mSATA 256GB, Intel 6300 WiFi
and a few classics in storage


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 01, 2012 11:57 am 
Offline

Joined: Sat Jul 04, 2009 11:07 am
Posts: 17
Location: Shanghai
The display issue is common on T400 and nothing to worry about.
To solve the problem do either of the two:

Option 1. Make sure you have 2 equally large RAM modules (e.g. 2x4GB or 2x2GB, not: 1GB+2GB), it will fix the problem.

Option 2. Disable Intel VT-d in the BIOS settings

Lenovo source:
http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... MIGR-74739

_________________
Golden oldie: ThinkPad 600
Workhorse: ThinkPad T400
Buddy: ThinkPad T400s
Scapegoat: Quanta KN1


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 02, 2012 8:13 am 
Offline

Joined: Thu Jan 05, 2012 6:52 pm
Posts: 12
Location: Pensacola, Florida
Aiwi wrote:
The display issue is common on T400 and nothing to worry about.
To solve the problem do either of the two:

Option 1. Make sure you have 2 equally large RAM modules (e.g. 2x4GB or 2x2GB, not: 1GB+2GB), it will fix the problem.

Option 2. Disable Intel VT-d in the BIOS settings

Lenovo source:
http://support.lenovo.com/en_US/detail. ... MIGR-74739



Brilliant, thanks Aiwi!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group