thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
IBM & lenovo legacy model ThinkPad support files are available on thinkpads.com.
including Hardware Maintenance Manuals, latest or final driver updates and more.
at: thinkpads.com


If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Sun Dec 21, 2014 11:58 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Jun 05, 2012 8:33 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 05, 2012 7:43 pm
Posts: 2
Location: Ben Arous, Tunisia
Hi,

i have installed a Toshiba Ericsson F3607gw mobile broadband card bought on ebay on my T420s, but the pc keeps pluggin/unpluggin it. i wasn't able to solve the problem

Please help.

Thanks.

_________________
T420s : i7 2620M | 14" HD+ | 4GB RAM | Intel 160GB SSD | HD3000/NVS4200 | N 6300 | Win7 64bit


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 07, 2012 9:12 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Wed Oct 19, 2005 3:10 am
Posts: 415
Location: Bucharest, Romania
First - is your card Lenovo branded? Does it have a Lenovo PN FRU on it? On T series (at least) one cannot install a generic wlan/wwan card without a third-party modified BIOS (for whitelisting) - and I think there is no such BIOS for T420s.
Second - as far as I know - hope I'm not wrong - on T420s you have only two WWAN options: Qualcomm Gobi 3000 (PN 0A36185) and ERICSSON F5521GW (FRU PN 60Y3255).

_________________
T430 · 2.5GHz i5-3210M · 12GB RAM · 500GB HDD · HD+ · NVIDIA 5400M · H5321gw
T420s · 2.5GHz i5-2520M · 8GB RAM · 480GB SSD · HD+ · HD3000 · F5521gw
T60 · 2GHz Core Duo T2500 · 3GB RAM · 128GB SSD · 14.1 SXGA+ · 128MB ATI X1400
Past: T400, T41, T22, 600X, 390X


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 07, 2012 6:38 pm 
Offline

Joined: Tue Jun 05, 2012 7:43 pm
Posts: 2
Location: Ben Arous, Tunisia
Yes the card has a FRU (60Y3237) and i'm using a modified bios, it should normally work.
The card is properly installed and detected by the pc, but he keeps unpluggin and repluggin it, i don't know why!

Thank you.

_________________
T420s : i7 2620M | 14" HD+ | 4GB RAM | Intel 160GB SSD | HD3000/NVS4200 | N 6300 | Win7 64bit


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 31, 2012 3:59 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 31, 2012 3:55 pm
Posts: 1
Location: Klaukkala, Finland
I have similar issues, 3G modem disappearing from Device Manager without reason. The card is F5521GW, the card it self has been changed to a newer rev and the whole motherboard was changed too and Windows 7 x64 was reinstalled too. Latest drivers for everything and still this is ongoing problem..for over a year. I think this is a bug in the whole system and can't do much anymore when everything is changed. I only think if Gobi 3000 would work, that's the only other one (according to lenovo support phone) that should work with T420s.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 10, 2012 3:39 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Wed Oct 19, 2005 3:10 am
Posts: 415
Location: Bucharest, Romania
I'm using an Ericsson F5521GW WWAN card (60Y3255) on my T420s, no problems so far.

http://i45.tinypic.com/2h80hau.jpg

_________________
T430 · 2.5GHz i5-3210M · 12GB RAM · 500GB HDD · HD+ · NVIDIA 5400M · H5321gw
T420s · 2.5GHz i5-2520M · 8GB RAM · 480GB SSD · HD+ · HD3000 · F5521gw
T60 · 2GHz Core Duo T2500 · 3GB RAM · 128GB SSD · 14.1 SXGA+ · 128MB ATI X1400
Past: T400, T41, T22, 600X, 390X


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 10, 2012 2:12 pm 
Offline

Joined: Sat Nov 10, 2012 2:10 pm
Posts: 1
Location: Vantaa, FINLAND
I have similar issues in my T430, 3G modem disappearing from Device Manager...
I have H5321gw card inside my laptop. I use Win8


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 29, 2013 5:31 am 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sat Oct 30, 2004 4:52 am
Posts: 1491
Location: Prague, Czech Republic
This might help http://forums.lenovo.com/t5/X-Series-Th ... 071#M49816

_________________
ThinkPad (1992 - 2012)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group