thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Sat Apr 19, 2014 9:30 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: r61 startup issue
PostPosted: Fri Jul 13, 2012 10:52 am 
Offline

Joined: Fri Jul 13, 2012 10:29 am
Posts: 1
Location: delhi,india
Hi,

I have a r61, type 7743, ag6.

It had been working fine until now but suddenly this morning it wont startup at all. On pressing the power button all lights flash normally for 2-3 seconds, but, just before the display should turn on, it turns off completely. Even on pressing power key again, it wont respond in any way unless i remove the battery and replug the power supply.
I have already checked the fan which is rotatng, reseated the RAM but nothing works. This had happened earlier also but then it was intermittent and would correct automatically. Also when it did boot it was fine until i shut down the laptop properly. But this time, it is just not booting up.

Kindly suggest some solution, I really want to avoid a Mobo replacement.

Regards
vibhor


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: r61 startup issue
PostPosted: Sat Jul 14, 2012 3:53 pm 
Offline
moderator
moderator

Joined: Thu May 06, 2004 11:01 am
Posts: 1459
Location: Forney, Texas
Try this. Pull the battery and the power adapter. Press the power button several times to make sure it's fully discharged. Reconnect the PS WITHOUT the battery, and see if it'll power on. If that works, power down, reinstall the battery and try to power up again.

_________________
Family Daily Drivers- X301, T500, T61, Z61t, ThinkPad Android "Slate" (2)
Work- L420
Wife's Classroom Computers/Mini-Network Project- T60p (2), Z61m, Z61e, T43p (2), T42p, T30, A31, A31p, PowerBook G4
Other Projects- T60p
Historic ThinkPads- X20, 701c, 760XD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: r61 startup issue
PostPosted: Tue Dec 25, 2012 8:24 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 25, 2012 8:16 pm
Posts: 9
Location: Albemarle, North Carolina
Did you ever find a solution? Seems I have the same issue on my T400...



vibhor.sanghi wrote:
Hi,

I have a r61, type 7743, ag6.

It had been working fine until now but suddenly this morning it wont startup at all. On pressing the power button all lights flash normally for 2-3 seconds, but, just before the display should turn on, it turns off completely. Even on pressing power key again, it wont respond in any way unless i remove the battery and replug the power supply.
I have already checked the fan which is rotatng, reseated the RAM but nothing works. This had happened earlier also but then it was intermittent and would correct automatically. Also when it did boot it was fine until i shut down the laptop properly. But this time, it is just not booting up.

Kindly suggest some solution, I really want to avoid a Mobo replacement.

Regards
vibhor


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group