thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Wed Jul 30, 2014 10:21 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Aug 14, 2012 11:54 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 pm
Posts: 7
Location: Stoney Creek, NC
I searched but could not find this.

I have a new X230T and bought a Samsung 830 256gb SDD for it. when I try to use Norton ghost I get error messages. I wanted to copy my old HD (320gb) onto the 830. The other thing is when I plug the SDD into the USB adapter the computer does not recognize it. I can find it with disk manager but nut under my computer. What am I doing wrong? Please explain in not to techy words.

I boot up using the HD, start norton ghost and select copy my harddrive. I select the windows 7 OS C:\ and Lenovo recovery and then e:

Thanks

_________________
T42p
T61p
X230


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 15, 2012 3:11 am 
Offline
**SENIOR** Member
**SENIOR** Member

Joined: Tue Mar 29, 2005 12:41 am
Posts: 1708
Location: Long Island New York
I would say welcome to the forum as it is noted that this is your first post. It seems though you have been around for nearly 3 years.

Sorry you are having trouble.

Firstly I don't think you would see the Samsung in My Computer unless it was formatted.

The preferred method of cloning is to have the target drive installed in your ThinkPad and the source drive in the external USB adapter.

I use Acronis which I boot from a USB drive or a CD.

Brad

_________________
Long Island New York
T43p 2669-Q1U, A22p's UTU A21p HXU
Transnote, 770's 8AU, 600, 701CS, 755CD


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 15, 2012 5:00 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Oct 27, 2009 11:16 am
Posts: 976
Location: ~ 3Million Mile Club Member~~
Welcome to this forum..
Like Brad* suggested - I would highly recommend Acronis ....
- you can download a DEMO Copy - works jsut as well as paid one !

> generally I keep the ORGINAL FACTORY DRIVE ( as shipped from factory) and use that for any 'recovery' puroposes
> I normally dont even LOG INTO the laptop when I first receive it; first thing I do (for personal use) is take out the factory hard drive and use ANOTHER LAPTOP to CLONE THAT DRIVE and or if am using SSD = I fresh install windows7x64.

> as far as USB not seeing the new drive = I would say test it different PC - might be hardware issues and or drivers
often some older USB drives are not 'visible' in these NEWER USB(usb3.0) slots ...... just frustrating but happens ,,,

Hope this helps
Cheers

_________________
Work: [b]None - Retired ! Yipee!! ~~Older/Hm use:Asus Zenbook i7FHD~~ w701ds CTO;W520cto;T61P-IPSmodels; T43P,...&700Tstill going strong!! DEC Alpha Series OS: Win7x64; OSX; SuSe Linux; RedHat~~


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 15, 2012 5:06 am 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Thu Aug 09, 2012 3:08 pm
Posts: 1062
Location: Calgary, Alberta, Canada
You're trying to clone a 320 GB into a 256 GB which some cloning software may not like. I recommend a live CD version of Parted Magic. I have it installed on a USB drive and find this package very useful for diagnostic and repairs. Within the Parted Magic package I've used Clonezilla. In your particular case instead of "cloning drive to drive", I would clone "partition to partition".


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 15, 2012 8:26 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 15, 2009 11:20 pm
Posts: 7
Location: Stoney Creek, NC
Thanks, I have browsed the forum for years, I have a T43P and a T61P and have learned a lot here.

I formatted the drive on my T61P so it is now showing up I will try the Acronis. and let you know. the latest where I formatted the SDD using Ghost with the HDD in the computer, led to the windows error saying it is an unauthorized copy and the blue screen of death.

Thanks for all the help.

_________________
T42p
T61p
X230


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 16, 2012 2:55 am 
Offline
Sophomore Member

Joined: Tue Dec 08, 2009 10:34 am
Posts: 166
Location: London, United Kingdom
I did the same with my X220, purchasing it with a 320GB drive and then upgrading to a Samsung 830 256GB.

I created recovery disks and then used them to recreate the system software as this seemed the best way to ensure that the SSD was properly aligned.

_________________
X220 : Premium HD : Core i7-2640M : 8 GB : 256GB Samsung 830 SSD : WWAN : Intel AC7260 : Mini Dock Series 3 with USB 3.0 : ThinkPad USB keyboard : 2 x HP LP2475w : Win 7 64 bit

X200s : WXGA (LED) : Core 2 Duo SL9600 : 4GB : 128GB SSD : WWAN : Intel AC7260 : Broadcom Crystal HD : UltraBase : Win 7 64 bit


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group