thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Fri Oct 31, 2014 12:12 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Aug 30, 2008 9:13 am 
Offline

Joined: Sat Aug 30, 2008 8:52 am
Posts: 4
Location: Southaven MS
When I turn on the Notebook the system goes directly to the Thinkvantage RnR program. I have rescued my files, and then when I do a System Restore, it sits there and does nothing. I have attempted to boot into safe mode, acts like it's going there and then the RnR launches again. Any input is appreciated.

System info: Version 3000 N100, Windows Vista Home Premium


Last edited by stillgreenwcpus on Sat Aug 30, 2008 9:34 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 30, 2008 3:34 pm 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sat Apr 17, 2004 11:56 pm
Posts: 1134
Location: Central VA
welcome to the forum. :)

by chance, did you recently update/upgrade the r&r application?
if so, this: http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-62978
might be what you're looking for.

hth.

_________________
Current: X220 / T61p / T60p / X301 / X200T / Yoga 2 Pro
Support: T510 / T420 / T400 / R400 / T61 / T43 / Yoga 13
Hall of Fame: A31p ----- Retired: X61t / T42 / T30 / T22 / 600X / 380XD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 8:06 am 
Offline

Joined: Sat Aug 30, 2008 8:52 am
Posts: 4
Location: Southaven MS
Sarbin,

Thanks for the welcome wishes. Thanks to your response. I went and copied the rNr Repair to a CD. When I go into BIOS to make sure I boot from the CD, my default boot choices are:

1: IDE ODD: HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N
2: SATA HDD: Toshiba MK1234GSX-(S1)
3: PCI LAN: Realtek Boot Agent

* my computer however ignores the CD and the RnR program again stares at me :? . Am I doing something wrong? thank you again.

stillgreen


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 12:11 pm 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sat Apr 17, 2004 11:56 pm
Posts: 1134
Location: Central VA
are you burning the .iso file as and 'image' to the cd? or as a data disc? your boot order looks fine, but the file you dl'ed needs to be burned as an image which makes the cd bootable. i don't know what burning software you're using, but look for an option that is similar to: 'burn as/from image'.

_________________
Current: X220 / T61p / T60p / X301 / X200T / Yoga 2 Pro
Support: T510 / T420 / T400 / R400 / T61 / T43 / Yoga 13
Hall of Fame: A31p ----- Retired: X61t / T42 / T30 / T22 / 600X / 380XD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:10 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 30, 2008 8:52 am
Posts: 4
Location: Southaven MS
With your help I created the CD correctly this time, the message I received on my Lenovo:
"SafeGuard Easy was not found on this computer. This program did not make any changes."

upon hard reboot, RnR comes up again; any further ideas?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 31, 2008 6:16 pm 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sat Apr 17, 2004 11:56 pm
Posts: 1134
Location: Central VA
dang. sorry. :(
unfortunately, i don't have any more ideas for you.

i'm sure someone more knowledgeable about rnr will stop by. you may also want to post your question in the 'general hardware/software' forum for additional exposure.

_________________
Current: X220 / T61p / T60p / X301 / X200T / Yoga 2 Pro
Support: T510 / T420 / T400 / R400 / T61 / T43 / Yoga 13
Hall of Fame: A31p ----- Retired: X61t / T42 / T30 / T22 / 600X / 380XD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 06, 2008 9:47 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Thu Jul 13, 2006 2:51 pm
Posts: 693
Location: Atlanta, GA
I ran into a similar problem when I tried to dual boot linux on a system. I think your MBR got corrupted. If you have XP, find a XP install CD and go to the recovery console. Select you drive and enter your password. Type FIX MBR and press enter, then FIX BOOT, and press enter, restart and it should work again. If you have Vista, you will need to find a Vista install CD. I forget where in the prompt where this happens, but on the lower left corner on the install window you should see recovery options or something like that. Click that and select fix startup. This reinstalls the vista bootloader it should work again.

_________________
My stuff: 32GB iPod Touch 4th Gen, Mac Mini 2Ghz SuperDrive, iPhone 4, 13 Inch MacBook Pro (April 2010 Revision), XBOX 360


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group