thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Fri Nov 28, 2014 11:48 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 112 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 4:54 am 
Offline

Joined: Sun Mar 15, 2009 3:14 am
Posts: 23
Location: orleans, france
hello,

The end of infamous error 2010

Originally post on MDL forum http://forums.mydigitallife.info/threads/5866-LENOVO-(IBM)-Bioses-especially-Thinkpad.?p=344779#post344779

I've figure out to how remove the error 2010 on a T43 when using a non approved HDD.
note: The mod include also WLAN whithelist removed (error 1802/1804) and SLIC2.1 for OEM windows 7 activation

UPDATE

================================================== =========================
ThinkPad T43, T43p (2668, 2669, 2678, 2679, 2686, 2687 Machine types only)
Version: 1.29 (1YET65WW)
Release Date: 2006/09/06
SLIC2.1 Lenovo TP7U


================================================== =========================
- ThinkPad R52 (1858, 1859, 1860, 1861, 1862, 1863, 1958 Machine types only)
- ThinkPad T43 (1871, 1872, 1873, 1874, 1875, 1876 Machine types only)

Version: 1.29
Release Date: 2007/06/05
SLIC2.1 DELL M09


================================================== =========================
- ThinkPad R52 (Machine Type 1846, 1847, 1848, 1849, 1850, 1870, 1957)
Version: 1.29
Release Date: 2007/02/07
SLIC2.1 DELL M09


================================================== =========================
-ThinkPad X41
Version: 2.09 (74ET64WW)
Release Date: 2006/12/25
SLIC2.1 DELL M09


================================================== =========================
- ThinkPad X41 Tablet
Version: 2.06 (75ET60WW)
Release Date: 2006/12/25
SLIC2.1 DELL M09


================================================== =========================

regards


Last edited by TTav134 on Mon Dec 20, 2010 10:13 am, edited 13 times in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 5:01 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
You are the MAN! :bow:

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 5:15 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
Tested on 2668G1U (T43p) right now - no more 2010 error with non-approved Samsung HM160HC hard drive :) Could somebody update ThinkWiki? http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_non-ThinkPad_hard_disks :wink:

TTav134: was my comparsion table (7k100, 5k100 and HM160HC drive) with device information 512 byte string helpful for you? Do you know if 2010 error mechanism really reads some bytes from there? Thanks.

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 5:46 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Your download site attempts to install Adware.HotBar.H application on any computer that clicks on one of the download links. Eset Nod32 caught it.
http://www.eset.com/threat-center/encyc ... warehotbar


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:07 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
Harryc wrote:
Your download site attempts to install Adware.HotBar.H application on any computer that clicks on one of the download links. Eset Nod32 caught it.
http://www.eset.com/threat-center/encyc ... warehotbar


No virus found in target ZIP file. No warnings on that site for me using Google Chrome browser.

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:08 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
I didn't say it was in the zip file. It was detected if you click on one of the 'download' links. Don't know if that was even the correct 'download' link, but that is irrelevant. That site attempts to install a virus.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:19 am 
Offline

Joined: Sun Mar 15, 2009 3:14 am
Posts: 23
Location: orleans, france
lukee wrote:
Tested on 2668G1U (T43p) right now - no more 2010 error with non-approved Samsung HM160HC hard drive :) Could somebody update ThinkWiki? http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_non-ThinkPad_hard_disks :wink:

TTav134: was my comparsion table (7k100, 5k100 and HM160HC drive) with device information 512 byte string helpful for you? Do you know if 2010 error mechanism really reads some bytes from there? Thanks.


no that's just remind me i've worked on this issue 2 years ago and had a workaround.

regards


Last edited by TTav134 on Sun Nov 21, 2010 7:12 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:21 am 
Offline

Joined: Sun Mar 15, 2009 3:14 am
Posts: 23
Location: orleans, france
Harryc wrote:
Your download site attempts to install Adware.HotBar.H application on any computer that clicks on one of the download links. Eset Nod32 caught it.
http://www.eset.com/threat-center/encyc ... warehotbar


sendspace download repository is not known as a "dirty" place


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 6:30 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
TTav134 wrote:
that's probably because it is a link to a concurrent forum :lol:

What are you talking about?. I am referring to the download link off of that forum. This is no time for jokes. The site that is hosting your file may cause one or more of our members to pickup a virus on their PC's. It's up to you to leave it there, and it's my responsibility to warn them. By the way I caught the 'stupid' comment before and have it in cache. You may not want to repeat that mistake.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 7:18 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
TTav134, with your agree I can provide my own FTP server for storing modified BIOSes. Could you please also make the "no-2010 mod" for X41 and R52 ThinkPads? Thx.

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 7:51 am 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 13771
Location: Mt. Cobb, PA USA
I can imagine nobody will be pleased about this Hotbar junk.
OTOH, if you use FireFox and have popups blocked, this Hotbar is (so far) not able to do anything.
(See! You shouldn't use IE!).
At least the downloaded file is 'clean'.
I'll try this BIOS out on a test-T43 next.

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 7:59 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
I think Firefox blocks pop-ups by default, and that is what I run. The download link at that site still tried to run a .exe to install HotBar, granted I had to click on it. Nod32 popped up and said, hey wait you don't want to do this dummy, and promptly sent it to quarantine.

Here's the page. If you click on the big black 'download now' icon instead of the download link at the bottom of the page HotBar is on the way. It's typical of a sleezy website to pull this tactic. I was in a hurry and didn't even see the bottom link until it was too late. I saw the sentence, 'the download link is located below' , then I went 'click' on the 'download now' icon.

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:18 am 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 13771
Location: Mt. Cobb, PA USA
Funny, my screen looked like this, and I am not registered or anything!
But I do have Adblock Plus.

Image

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:31 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
I am not registered either, so Adblockplus must be the difference. What is that, a firefox plugin?
This one? - https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1865/


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:35 am 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Posts: 2694
Location: Paragould AR USA
^ Yes, it's an ad-on. I install it on every machine I have running Firefox. Does a really good job of blocking ads.

_________________
Collection = T500 - T400 - T61(14" WSXGA+) - X40 (x2)- T43p- T42p - A31P - A30P - 600E - 770


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:38 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Done, it's been added. Is the 'easy list english' the best list to subscribe to? RBS, now that download page looks like your pic, so Adblockplus is the difference.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:43 am 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Posts: 2694
Location: Paragould AR USA
Yeah, I use 'easy list english'. BTW, most Firefox Ad-Ons including this one work with Chrome too, if that's your preference.

_________________
Collection = T500 - T400 - T61(14" WSXGA+) - X40 (x2)- T43p- T42p - A31P - A30P - 600E - 770


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:43 am 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sun Mar 01, 2009 6:59 pm
Posts: 1580
Location: Window Rock, Arizona
Hmmm....interesting development regarding the "error 2010" 8)

Adblock plus ftw! I've been using that for years now and couldn't do without it!

_________________
Thinkpad X201T |Acer Chromebook c720 | mATX Haswell Desktop


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 9:55 am 
Offline

Joined: Sun Mar 15, 2009 3:14 am
Posts: 23
Location: orleans, france
lukee wrote:
TTav134, with your agree I can provide my own FTP server for storing modified BIOSes. Could you please also make the "no-2010 mod" for X41 and R52 ThinkPads? Thx.


Thanks for your offer, i'll probably do some releases in future.
concerning you request for other models, certainly yes, they are in "to do" list.
They will be publish in the same post of T43 at MDL.

edit1: all concerned models, X41, R52, T43 are available now at MDL, see first post for link.

regards


Last edited by TTav134 on Wed Nov 24, 2010 3:48 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Nov 21, 2010 10:07 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Apr 09, 2007 11:50 am
Posts: 448
Location: The Netherlands
I hope you Adblock guys have forum.thinkpads.com whitelisted :roll:

_________________
  • IBM ThinkPad T60 1951-AK6 T5500, 4GB (only 3GB recognized :( ) 40GB Intel SSD, WD 320GB in Ultrabay, 9 cells Panasonic (6h working time :D ) Win7 Prof 32bit
  • IBM ThinkPad T61 7665-Y4F
  • IBM FrankiePad (R51 motherboard in T40 casing)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 22, 2010 4:28 am 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
My 24hrs experience with modded T43p, everything works perfectly:

- all ports / docking works
- HDD Active Protection System works
- Samsung HM160HC has same performance, S.M.A.R.T. is excellent as before
- Windows 7 are quick as before, no troubles at all

Not noticed any side effects when using this mod.

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Nov 22, 2010 9:32 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Fri Sep 30, 2005 3:27 am
Posts: 2384
Location: Glendora, CA
Since people have mentioned AdBlock let me just throw a few other Firefox addon's out there for you to review:

NoScript
Ghostery
Flashblock

Combined with adblock these addon's not only speed up page rendering time (by not loading crap) they also help you determine who can and cannot run scripts on your machine, who can track you and so on. Don't be surprised if you install flashbock and see little "play" buttons everywhere. Those are blocked flash elements. You should note those you will see them a lot in the corners of sites where webmasters like to put there little 1x1 pixel scripts, and trackers.

Have fun out there. Don't click on anything I wouldn't.

_________________
New:
Thinkpad T410, i5 M520, 8GB DDR3, 1440x900 LCD, 128GB SSD, DVD-RW, Bluetooth, fingerprint, webcam. 2522-26U

Old:
Dell Latitude E6500, E6520, Precision M4400 (Still in use), D630
ThinkPad Tablet 16GB 1838-22U
IBM Thinkpad X61T, T61, T43, X41T, T60, T41P, T42,


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 2:56 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 29, 2010 5:12 pm
Posts: 14
Location: Tallinn, Estonia, EU
Downloaded that file. AVG didn't find anything wrong.
When tried to install it to my T43, I got error message: BIOS update failed. New BIOS is not compatible with your current system BIOS.
Image
Everything seems to be working after first attempt, it just doesn't install the patch. Bios version is 1.29 which seems to be the latest for this machine.
What's causing this error. Do I have to downgrade or apply a mod to bios? Any ideas?

Win 7 and type 1871, if that matters.

_________________
6474AH5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 2:59 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
I think it's caused by machine type. This modified BIOS only supports 26xx T43/p machines at this time. I guess you've 18xx machine T43 with Intel graphics?

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 3:15 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 29, 2010 5:12 pm
Posts: 14
Location: Tallinn, Estonia, EU
Yep, it's with Intel graphics.
I was looking, but didn't saw any restriction on the type of machinery neither here or MDL forum.

_________________
6474AH5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 3:18 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun Feb 10, 2008 7:17 am
Posts: 770
Location: Tartu, Estonia
top points wrote:
Yep, it's with Intel graphics.
I was looking, but didn't saw any restriction on the type of machinery.



Yes there is:

Quote:
oups!

@all T43 owners

common features:
SLIC2.1 Lenovo TP7U
Accept any WLAN card (no 1802 error, ender's solution)
No 2010 error

ThinkPad T43, T43p (2668, 2669, 2678, 2679, 2686, 2687 Machine types only)
Version: 1.29 (1YET65WW)
Release Date: 2006/09/06


_________________
X61s:L7500,4GB,128GB SSD,IPS
X32s:PM 758 LV CPU mod,2GB,64GB microSATA SSD,COM mod,IPS
701c,240,380,X60s,560X,570E,600/E,T20,T21,T30,TR451,T42p
Past:560/E/Z,600E,R30,T21,T23,T30,T40,TR451,T40p,T41,T41p,T42,T42p,T43,X20,X22,X23,X24,X31,X40,X41,X60/T,X61/s,X201,T60,T60p,T61,T400,T601p


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 3:24 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 29, 2010 5:12 pm
Posts: 14
Location: Tallinn, Estonia, EU
I must be blind, noticed it now. :oops:

_________________
6474AH5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 3:30 pm 
Offline
Junior Member
Junior Member

Joined: Mon Oct 12, 2009 7:17 am
Posts: 380
Location: CZ / Europe
top points wrote:
I must be blind, noticed it now. :oops:


Don't worry. I believe that BIOS mod for 18xx T43 machines will be released soon ;-)

_________________
Lenovo ThinkPad T400


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 4:46 pm 
Offline

Joined: Fri Oct 29, 2010 5:12 pm
Posts: 14
Location: Tallinn, Estonia, EU
I'm not worried because there's a version for 18xx machines.
Already downloaded and installed it. After one hour using i haven't noticed any malfunctioning, will report here as soon as something happens that might be related with mentioned bios patch.

_________________
6474AH5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 23, 2010 8:58 pm 
Offline
Sophomore Member

Joined: Tue Jan 23, 2007 1:37 pm
Posts: 166
Location: St. Louis, MO
Well, after a page full of Virus warnings and Firefox extension discussion, how many people have actually installed this?

TTav134 wrote:
Thanks for your offer, but this mod is only a workaround, something not finish, and i'll probably do some releases in near future.
concerning you request for other models, certainly yes, they are in "to do" list.
They will be publish in the same post of T43 at MDL.

Wait, are you doubting your own patch for this?

Edit:
Just installed this on my system (T43 running Win7). It said it flashed successfully. I powered down and back on to make sure my computer still worked.

I haven't tested the error code bypass yet (I have an approved Fujitsu 120 Gig drive). I can dig out a random 80 Gig WD drive later to see if gives an error.

_________________
ThinkPad 560X
ThinkPad T23
ThinkPad T43


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 112 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group