thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
IBM & lenovo legacy model ThinkPad support files are available on thinkpads.com.
including Hardware Maintenance Manuals, latest or final driver updates and more.
at: thinkpads.com


If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Thu Sep 18, 2014 10:45 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jan 31, 2011 6:14 pm 
Offline

Joined: Wed Jan 19, 2011 4:23 pm
Posts: 16
Location: San Fran, Calfornia
I got Leopard installed..when I shut down the lcd screen turns off but system is still getting power.

I am looking for a solution..please help if you know the fix.

:mrgreen:

Thanks you!!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Mar 29, 2011 9:06 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 25, 2011 12:31 am
Posts: 2
Location: Chengdu, China
thinkpad916 wrote:
I got Leopard installed..when I shut down the lcd screen turns off but system is still getting power.

I am looking for a solution..please help if you know the fix.

:mrgreen:

Thanks you!!!


I have this problem too, on SL 10.6.6/10.6.7.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon May 23, 2011 8:30 pm 
Offline

Joined: Mon May 23, 2011 5:33 pm
Posts: 3
Location: Elizabeth City, NC
This is most likely a problem in your bootloader (updating it to the latest version should fix any issues).

Also if you start your machine with a -v kernel flag on boot, you should be able to see if anything else is keeping the machine from shutting down.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 27, 2011 3:42 pm 
Offline

Joined: Sat Mar 27, 2010 6:01 pm
Posts: 11
Location: Heidelberg, Germany
Same issue here with a ThinkPad T410. The power LED turns off, but the wireless LEDs and the fan remain on until I turn the T410 off manually. Verbose mode (-v) shows me "CPU halted" before the screen turns off during shutdown, but it just won't turn off.
Funny thing I noticed while repairing the OS X installation using an old iBoot disk (iBoot-Intel GMA HD image 2): If I boot OS X using that disk, it also shows me "CPU halted" before the screen turns off on shutdown, but then, it turns off correctly.

The bootloader on the hard disk is the current Chameleon RC5 by tonymacx86.com, I'll try using the version from the iBoot disk to see if that'll change anything.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group