thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Wed Apr 23, 2014 4:19 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 2:32 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Hi
I have R50e 1834-j8g model.
I worked on it and suddenly it was powered off without any blue screen or anything. Because I changed the LCD panel few weeks ago, I plugged it to external screen but nothing appears to be working. removed the battery and nothing. plugged it back and I saw light in the panel and I heard the fan working but no beeps, no HDD activity and then power off again.
What are your suggestions ? Motherboard ?
Anything that I can do to check and be sure what is the problem ?
Thank you
Lior


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 2:46 pm 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Try a reset, if that doesn't work remove all RAM. Does it beep when powered up?

Reset - remove the battery and AC adapter. Push the power button 10 times, and hold it down for 30 seconds the 10th time. Release and repower.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 3:04 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Did the reset. nothing changed besides that I hear the fan working and see the battery indicator. The lcd is not powering on and I don't see hdd activity at all.
To get the second ram stick and CMOS, I need to remove some parts. Do this too ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 3:16 pm 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Yes, remove all RAM. If the board doesn't beep then it is time for a replacement.
http://support.lenovo.com/en_US/guides- ... MIGR-54932


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 3:20 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Removed all the ram. without the battery I can't even get the fan working. no power on at all.
So, it definitely the motherboard ? where do I find it's FRU ? Didn't find my model at the manual.
My model is 1834-J8G


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 3:30 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Ok, I think I found the board FRU: 27k9969 . By Google it is an R50e motherboard so I guess I'm right.
Now, where can I find new one with reasonable price ? I'm from Israel so shipping to Israel is must.
Thank you for helping... 6 years old, not bad but I thought they last longer.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 4:24 pm 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
EBay is one source. I would not pay over $75 though because you could probably get an entire R50e for not much more than that. Also take a look at T60's. It's a more modern machine and the prices are low these days. Sell the R50e for parts.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Aug 07, 2011 5:25 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
I have an T60 for about 2.5 years. great machine.
Buy another one is risky because I don't know when it will make problems.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 5:42 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Update:
2 days ago, I removed the wifi pci and the antennas. Today put all the things back ( except the wifi + antennas ) and it is working now like before. What is your guess? How can I check for hardware failure if it still has any. Would you suggest working without the battery? I think that the battery making all the trouble.
also, checked the wifi and antennas in different thinkpad and the wifi works fine so it's not the problem source.
Help me decide what to do.
thanks you for helping.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 7:35 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
More update:
it's powers off after an about 2 minutes after loging into win xp .
Removed keyboard, ram, wifi card, battery, hdd (started gparted from cd ), replaced ac adapter.
Still, if i disconnect ac and then put it back, it's starting but after less then 2 minutes powers off.
Fan is working ok.
What else can I do?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 7:55 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Replace the systemboard.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 8:47 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Ok, can you give me fru that will much my model? The original fru of my motherboard is 27k9969 but I can't find any match in eBay.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 8:50 am 
Offline
Moderator Emeritus
Moderator Emeritus

Joined: Thu Apr 12, 2007 8:23 am
Posts: 13228
Location: Upstate New York
Is there a dock connector on the bottom of your laptop?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 9:19 am 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 12923
Location: Mt. Cobb, PA USA
A replacement mobo with wifi for your R50e has P/N FRU 39T0336.

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 1:19 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Anyone have ordered for this site:
https://www.serversupply.com/

27R2075 - is this FRU motherboard good for me ?
To be sure, can I buy any R50e motherboard that is for 15 inch ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 2:09 pm 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 12923
Location: Mt. Cobb, PA USA
$70.- for a new 39T0336 board is not bad (serversupply.com).
Mobos for 14.1" and 15" are the same. The 15" uses an extra interposer card between mobo and CD-cage to allow for the extra width.
The 27R2075 is the equivalent of 39T0336.

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 2:17 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Yes but they won't ship to Israel if the order is less then 500$.
Found another deal herehttp://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190554595191&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123
If you say the equivalent, then I would order it.
Thank you very much mate!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 10, 2011 6:49 pm 
Offline
RBS10000
RBS10000

Joined: Mon Sep 18, 2006 5:17 am
Posts: 12923
Location: Mt. Cobb, PA USA
For R50e mobos, see my webpage with the most comprehensive T4x/R5x motherboards list worldwide!
http://theboardroom.info/ibm_list.htm#R50e

_________________
Lovely day for a Guinness! (The Real Black Stuff)

Check out The Board Room for:
- LED-mods for the 15" T60/R60/R61
- SATA-mods for any T43/R52 with ATI GPU
- other Services


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 11, 2011 5:28 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Fri Mar 20, 2009 4:58 pm
Posts: 103
Location: Tel Aviv, Israel
Thank you very much mate. It helped me a lot.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 19 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group