thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
  Support the forum, shop at newmodeus.com
Our oldest longest advertiser of parts for ThinkPads
LIVE LONG AND PROSPER
Goodbye, Mr. Spock, wherEVER you've gone..


If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Sat Apr 25, 2015 2:48 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: T420s mouse issue
PostPosted: Mon Mar 12, 2012 10:04 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun May 28, 2006 2:00 pm
Posts: 545
Location: San Francisco, CA
I noticed something rather strange going on with my T420s. Every time I take it off the docking station Ultranav (both touchpad and trackpad) stop working in Windows 7. It takes 2 (sic) reboots to get them back up. It doesn't matter whether I shut the system down before taking it off.

Last time it refused to work even with USB-mice without a reboot. Is this a hardware problem or just a bad driver issue? I do have a wireless keyboard connected to the dock which I use while the machine is on it too.


Top
   
 Post subject: Re: T420s mouse issue
PostPosted: Tue Mar 13, 2012 7:32 am 
Offline
Freshman Member

Joined: Sun May 20, 2007 5:45 pm
Posts: 94
Location: Spring, TX
Just guessing here but something you can look into.

In the BIOS of the TPs there are docking set ups. However, much is done at boot time and when USB devices are attached. Since you have a wireless keyboard and mouse on the docking station, when you remove the TP from the dock, it doesn't always since that the USB device was removed to remove them from the device table.

I figure this would be hard to do with out a mouse, but what happens in the device table when you remove the TP from the dock? Then what happens when you do a refresh?

The suggestion here is to have the device table up before you un-dock so all you have to do is to do Alt a twice to do a re-scan.

Let us know what you find out.


Top
   
 Post subject: Re: T420s mouse issue
PostPosted: Tue Mar 13, 2012 9:43 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sun May 28, 2006 2:00 pm
Posts: 545
Location: San Francisco, CA
I've checked that before, it appears there is no mice listed in device manager after the system is removed from ds. So I'm guessing it's a driver issue.

Did anybody else hit something similar before?


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited