thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
  Support the forum, shop at newmodeus.com
Our oldest longest advertiser of parts for ThinkPads
LIVE LONG AND PROSPER
Goodbye, Mr. Spock, wherEVER you've gone..


If you've found this forum useful, please consider donating a dollar or two

It is currently Sat Feb 28, 2015 11:26 pm

All times are UTC-05:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Mar 20, 2012 7:23 pm 
Offline
Sophomore Member

Joined: Sun May 24, 2009 12:54 pm
Posts: 128
Location: Austin, TEXAS
Ok i am not dreaming but my T500 turns on by itself even when it is shut closed -some times it does not turn on if you press the power
switch but then some time later turns on by itself,At first i thought someone is hacking into my system but then it did it in different
times and when it turns on i hear the windows welcome chime.Any one have a clue?


Top
   
PostPosted: Wed May 02, 2012 6:37 am 
Offline

Joined: Thu Apr 05, 2012 6:44 am
Posts: 7
Location: simcoe, canada
this seems to be a common problem, I have had this happen. and received no help from lenovo. do you feel like it overheats when you are doing anything relatively graphics-intensive?

I fixed it by either: buying a new battery, upgrading to windows 7 from xp, removing the intel turbo memory, or unplugging/replugging the cmos battery


Top
   
PostPosted: Wed May 02, 2012 3:37 pm 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sun Mar 01, 2009 6:59 pm
Posts: 1658
Location: Window Rock, Arizona
Could you go into your device manager and see if there are any yellow triangles there? I'm just wondering if perhaps some type of driver that controls your hardware might be missing. Perhaps you may need to update one that handles power management. How are you settings in BIOS? Did you disable the options that enable a remote administrator to have priority over your laptop?

_________________
Thinkpad X220T |Acer Chromebook c720 | mATX Haswell Desktop


Top
   
PostPosted: Wed May 02, 2012 5:21 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue May 25, 2004 6:58 pm
Posts: 956
Location: Loveland, OH USA
You should make sure "wake on LAN" is off, see if that helps. I had this with a T43, that solved it.

_________________
“Prediction is difficult, especially if it’s about the future.” Niels Bohr
W520 ET
X220 i7
X220 i5
MacbookPro The Wife's
X200 W7 The Other Wife's (I mean the Wife's Other TP)
Past: 500 600E 600X T20 T21 5xT23 X30 3xX31 X32 T40 T42 3xT43 T43p SL510 T60p X60T X60s T61 2xT400 T410si T400s T500 X201


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC-05:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited