thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
System backups occur about 7:00 am EDT and last about 10 minutes. This will slow performance. RSS feeds have been added to the forum.
Donate if you wish to:
bill at thinkpads dot com

It is currently Mon Jul 28, 2014 7:34 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri May 25, 2012 10:26 am 
Offline

Joined: Fri Oct 27, 2006 10:07 pm
Posts: 18
Location: no. florida
Will the 2.0 ghz process. Out of my donor t30 (2366-88u) mfg. 3/03 replace the 1.3 ghz out of my r40 (2722-6yu) mfg. 3/09?

Will my t30 hd boot in the r40?

Thanks!

_________________
T30 XP SP3 with dock II and a bunch of ultrabay stuff that never really...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 25, 2012 12:08 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Feb 25, 2007 11:28 am
Posts: 12316
Location: Albrightsville, Pennsylvania
No.

Your T30 is P4M while the R40 is PM, completely different platforms.

The hard drive from T30 may or may not boot in R40, but a CPU swap is defintely a no-go.

_________________
...Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules...(King Crimson)

Cheers,

George (your friendly retired FlexView farmer)

Collecting SSDI: A31p, T42p

Abused daily: T43pSF, T60, T61, R60F, R500F

For sale: various FrankenPads


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 25, 2012 4:36 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Posts: 2656
Location: Paragould AR USA
The question of whether the HDD will boot is a matter of what OS is installed, as the drive itself is compatible. So the T30 HDD definitely will work in a R40. But, if you are asking about booting the same OS as is installed in the T30...that depends. If its Linux of any sort...probably yes. Windows of any NT flavor...most likely no. A fresh install of whatever is the best way to go anyway.

On the CPU...that 1.3GHz PM will probably perform as fast, or faster, than the 2GHz P4M in the T30 anyway, so no need to even think about a swap. If you want faster in the R40, you could look for a 1.7GHz PM, they are fairly cheap.

_________________
Collection = T500 - T400 - X61s - T61(14" WSXGA+) - T60p(UXGA) - X40 - T43p- T42p - A31P - A30P - 600E - 770


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 26, 2012 11:43 am 
Offline

Joined: Fri Oct 27, 2006 10:07 pm
Posts: 18
Location: no. florida
Thanks much. The OS on both is xp pro. I am trying to get an OCR program going and recommended is 2ghz dual core and 2G ram. I have ram en-route and we'll see what happens. I wanted to use my dock and ultrabay goodies but I think I need to look at something heftier. t60,61?

_________________
T30 XP SP3 with dock II and a bunch of ultrabay stuff that never really...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 26, 2012 1:17 pm 
Offline
Senior ThinkPadder
Senior ThinkPadder

Joined: Sun Aug 07, 2005 5:41 pm
Posts: 2656
Location: Paragould AR USA
Yessir, if you need 2GHz dual core, neither the T30 or R40 meet the requirement. A high end T60 would.

_________________
Collection = T500 - T400 - X61s - T61(14" WSXGA+) - T60p(UXGA) - X40 - T43p- T42p - A31P - A30P - 600E - 770


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group