thinkpads.com Support Community Forum Index Bill Morrow's thinkpads.com Open Forum - The Original Thinkpad Support Forum
Follow ThinkpadsForum on Twitter
 Support this forum, shop at newmodeus.com
 Support the forum, shop at newmodeus.com
 The thinkpads support forum is now hosting legacy model ThinkPad driver and driver updates..
A link is provided in the MENUBAR just above for registered forum members only..

If you so wish:
Donate using PayPal

It is currently Mon Nov 24, 2014 12:14 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jun 04, 2012 8:06 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2012 8:06 pm
Posts: 10
Location: Miami, FL
I have a T410, and every 20 minutes or so, the wireless connections keeps disconnecting. I have to click on the "troubleshoot" link and the system does a "wireless network reset". I am usually online doing classes, so it's a pain to have to reconnect to the class.

Is this common?

Is there a relatively cheap solution to this?


Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 06, 2012 12:14 pm 
Offline

Joined: Sun Dec 11, 2011 9:32 pm
Posts: 6
Location: Grand Rapids, Michigan
I also had this problem and fixed it by loading the Intel wireless driver 14.2.0.10 and have had no issues since then


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jun 06, 2012 11:37 pm 
Offline
Freshman Member

Joined: Sat Jul 30, 2011 11:35 pm
Posts: 115
Location: Fort Myers, FL
if you have access connections installed, there is a setting in the last tab (tools -> global settings) to disable the wireless when it's "inactive" but it could also shut it off randomly. uncheck the box and see if that fixes the problem.

_________________
W500 - T9600 | FireGL V5700 | 8GB DDR3 | Momentus XT 500GB | WUXGA | 7 Ult
X200 Tablet, Surface Pro 128GB w/ Touch Cover


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 16, 2012 8:03 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2012 8:06 pm
Posts: 10
Location: Miami, FL
Cracked Plastics wrote:
I also had this problem and fixed it by loading the Intel wireless driver 14.2.0.10 and have had no issues since then


@Cracked Plastics... tried that... still get cut off :-(


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 16, 2012 8:04 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2012 8:06 pm
Posts: 10
Location: Miami, FL
mariol90 wrote:
if you have access connections installed, there is a setting in the last tab (tools -> global settings) to disable the wireless when it's "inactive" but it could also shut it off randomly. uncheck the box and see if that fixes the problem.


@mariol90... I unchecked what you said. However, my connection usually cuts off while I am actively using the browser. Thanks for the suggestion tho.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 16, 2012 8:06 pm 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2012 8:06 pm
Posts: 10
Location: Miami, FL
The funny thing is that Lenovo has solutions related to this issue, however, none of them works for my situation:
http://forums.lenovo.com/t5/T400-T500-and-newer-T-series/T400-Wireless-Capability-Keeps-Turning-Off/m-p/94577


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 16, 2012 9:10 pm 
Offline
ThinkPadder
ThinkPadder

Joined: Sun Mar 01, 2009 6:59 pm
Posts: 1577
Location: Window Rock, Arizona
I am not sure how receptive you might be toward using a live linux distro session to run a test. What I propose is that you could boot in (running a live linux distro), connect to your router, and surf for a bit on the web browser. I am fairly certain that many of the popular distros of linux support the wireless card that is in your T410. After wireless connection is established and it disconnects again then that would rule out windows drivers and point towards a possible hardware problem. If it does not disconnect then we could be fairly certain that it is a software issue in windows.

_________________
Thinkpad X201T |Acer Chromebook c720 | mATX Haswell Desktop


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 23, 2012 11:09 am 
Offline

Joined: Fri Jan 27, 2012 8:06 pm
Posts: 10
Location: Miami, FL
@emeraldgirl08 ... not really sure on how to go about doing what you are suggesting. I mean I don't know how to get hold of a linux distro session and how to deploy it. I am a MSFT guy unfortunately.

Is there an external device I can purchase that would resolve this issue?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group